lördag 31 mars 2012

Hemmafru..

klockan är halv tolv och jag har kört fyra maskiner tvätt och städat hela lägenheten. hemmafru-varning? Njaa. man måste ju ha det fint :) Och kan berätta att min lägenhet vart ovanligt lättstädad. Men skönt att ha det gjort!

Ska väl byta om till något vettigare än det jag har på mig och sedan ska jag möta upp Louise och Malin. Behöver gå inom ica med, min kyl är sååå tragisk. iaf när det gäller i matväg! ur alkoholsynsätt ser det väldigt bra ut vill jag lova..

fredag 30 mars 2012

Fredagkväll

Nu sitter emma, Malin, Louise och jag och fredagsmyser hos Louise på långö. Vi har ätit tacos och agerat lets dance-jury! Vilken besvikelse när den enda snygge killen visade sig vara bög.. Synd synd. Nu sitter vi och slötittar på american pie och spelar draw something. En riktigt härlig fredag med andra ord :) vad hade jag gjort utan tjejerna??

Gränser

Oj vilket solstråle-inlägg det förra vart. Nog längesedan jag vart så personlig, men ibland måste man få skriva av sig lite. Och jag är ledsen. Ledsen över situationen, över att jag inte kan känna ilska (hade kanske varit lättare då?). Är bara så himla ledsen över att det blivit som det blivit.. Men livet går vidare?

Malin kom till Karlskrona så i förmiddags mötte louise, emma och jag henne på stationen. Vi fikade ute i solen, så mysigt. Gick en tur på stan och handlade lite alkohol. Fikade en gång till.. Nu ska jag se lite på OC sen blir det middag ute på långö!

torsdag 29 mars 2012

Broken-Hearten Girl

Pyspunka på hjärtat? Hjärtekrossad? Hjärtesorg? Kärt barn har många namn och jag hade kunnat komma på alldeles för många ord för en otroligt jobbig känsla. Hur kan man i en stund vara så lycklig för att i nästa se helt svart?

Tur att Malin kommer imorgon och att helgen ser ut att bestå av massa mys. och att min tjej kommer på tisdag. Jag är inte lycklig nu :(

Kanelbullar!

För första gången i mitt liv (ensam..) gör jag kanelbullar. Ska bli spännande att se hur det blir. Lovade Johanna att göra några med vanilj med så det är gjort. Nu är första omgången i ugnen!

onsdag 28 mars 2012

Onsdag

Idag blev det en fika på 13 med Louise och Emma. Vi ville egentligen sitta ute i solen men det blåste ju värre än storm så vi höll oss inne. Mycket snack om allt och inget och god mat = perfekt kombo.

Har även släpat mig iväg på ett zumbapass som gick över förväntan så nu ska jag mysa till greys! (som om jag inte hade gjort det annars?)

träningsbloggen?

Ja vad hände med den? Jag säger ju det, är en periodare, tyvärr. Antingen är det stenhårt ut, 6 ggr i veckan eller inget alls. Just nu är det inget alls haha. Men ikväll ska jag faktiskt på ett zumbapass! Är jättesugen på att börja träna igen, men hittar lixom inte orken att ta mig dit eller tiden för den delen heller. Usch nu blev jag en sådan, som skyller på tid, som jag hatar. Måste skärpa mig!

tisdag 27 mars 2012

mysig dag på stan

Idag blev det en kort dag i skolan trots att vi egentligen skulle haft heldag. Metodkursen vart inställd men lika glad för det var jag! Lunchade med några av tjejerna på skolan sedan cyklade jag hem i det fina vädret. messade emma och undrade om vi inte skulle ta oss en tur på stan och sagt och gjort, så blev det.

Blev ett par nya byxor på gina och lite annat. men ska prova byxorna lite till, butiksbiträdet tyckte att jag skulle ha en mindre storlek men jag är lite misstänksam mot det. Blev även en mysig fika ute i solen så jag är nöjd! :)

tisdagsångest

måste.ta.tag.i.mitt.liv. Den känslan vaknade jag med idag. Ingen mat i kylen, har inte tränat på hundra år så kroppen faller ihop, jag har inte gjort det jag sagt att jag skulle dessa tre månader (repetera fysiologin/patofysiologin). Vad har jag gjort av all min tid?

Om en vecka kommer fina fina johanna hem och fyyyy vad jag längtar.

måndag 26 mars 2012

Måndag

Har haft en ledig dag idag, himla skönt. Vart en snabbis på stan med emma och sedan cyklade jag bort till Krebo. Dennis och johan tvingar mig att se sådana kvalitetsserier vilket innebär att jag på två dagar sett hela säsong ett plus alla avsnitt av säsong två av karatefylla och tre avsnitt av den sista dokusåpan. Och jag måste erkänna, jag är fast...
Vi gräddade lite våfflor igen, inte helt fel det heller :)

Imorgon är det intro till vår nya kurs; organisation och ledarskap samt engelskakursen på eftermiddagen så kommer spendera hela dagen på Bth känns det som :)


Helgen som gick

bjöd på fest, mys och massa skratt. I lördags gjorde jag mig fin och åkte till krebo och blev bjuden på middag. Dennis hade gjort supergod kycking och till det drack vi hans och Johans hemmabrygda vin haha. Till efterrätt blev det några Hot shots och det är väl inte konstigt att kvällen spårade så då..
Vi var rätt många från klassen hemma hos Marin, vilket är jätteroligt. är nog inte så många som har en så bra klass! Vid 12 skulle vi ut, men då hade Dennis cyklat in till stan och vi hade ingen nyckel = Johan hade inget legg, pengar eller jacka. Optimister så tog vi oss ändå in till stan men kom inte in på Harrys (tack vare mig...) så jag fick en geniaaaal idé om att gå till playbar. asså för er som inte vet vad det är, det är typ. Ja jag, johan och alla busar i karlskrona hahah. Helt felplacerade. Men där inne kom johan på en ännu genialare idé om att vi skulle dricka long island icethe. Gissa om jag var på det efter det? Mellan 3-5 kan vi censurera lite för allas trevnad men jag fick ju ännu en genial idé och ja haha.

Blev övernattning på Krebo och söndagen spenderades dels med en promenad i solen (barbent premiär!!), cykeltur och våffelgräddning! Kvällen blev film, pizza och mys med Sebbe så har verkligen haft en bra helg.

Nu ska jag ta tag i mitt liv igen och lämna diverse böcker och hämta nya!



fredag 23 mars 2012

Hej hopp bloggen

Jaha, vad har jag gjort idag då?? Gick hem till petter ett tag för att han skulle hjälpa mig med min dator. Snäll som han är fixade han lite bra grejer till mig så nu är jag nöjd :)

Kvällen har varit lugn, lagade en god middag och har bara slappat. Hade först ångest över att jag var ENSAM en fredagkväll, det går ju inte?? ;) men man kan ju vara ensam alla andra dagar och vad gör fredagen mer speciell? Dessutom är alla bortresta och jag måste upp kl 7 imorgonbitti för att tvätta så hade ändå inte orkat göra något?? Nä som sagt, så det har varit väldigt lugnt på bredis ikväll :)

Kvarteret Skatan reser till laholm

Igår var jag på bio och såg "Kvarteret skatan reser till laholm". Fattar inte hur jag kan ha missat den serien, när det verkar vara precis min typ av serie? Jag är ju typ kär i Johan Glans, han är så jävla bra. Spelar helt fantastiskt! Nog om det och åter till filmen. Den är en småmysig rolig svensk film och gillar man svenska filmer så faller den nog en i smaken. Jag gillade den jättemycket. Mycket fniss och skratt!

torsdag 22 mars 2012

vårvårvår!

Uuunderbart väder! :) kl halv elva cyklade jag till blodcentralen för att lämna prover, vill bli blodgivare! (haha man kan inte tro att det är jag som säger det). Tyvärr kan jag nog inte bli det på ett tag, man får ju typ inte göra någonting kul nu längre ;) Men men, jag har iallafall lämnat prover för att se om man skulle ha Hepatit, Hiv, Syffe och blodvärdet. Alltid något.

Efter det cyklade jag hem till Johan och vart med honom och Dennis. Vi tog en liten promenix i solen och lunchade ute! Så häärligt. I eftermiddags har jag varit på möte med något som heter P6, en organisation som finns på flera olika lärosäten. Kan nog bli skoj! Lite mani-varning nu kanske.. Men känner faktiskt att jag har rätt mycket tid över, på något konstigt sätt trivs jag bättre när jag har fullt upp!

Har EN sak till att fixa med hemtentan och ska försöka fixa det nu på en gång så att jag slipper detta sen!


onsdag 21 mars 2012

Trots allt

blev det en rätt mysig dag. Var på en föreläsning om Jehovas vittne och hur det ställer sig inför blodtransfusioner osv. Intressant! Men man är ju ändå lite frågande, vissa saker har det 100% rätt i, men ja.. ändå som sagt!

Efter föreläsningen följde jag med Dennis&Johan och köpte indiskt. Vart riktigt gott då jag endast ätit en banan och ett äpple på hela dagen.. Sen snackade vi om allt mellan himmel och jord, riktigt härliga killar det där! :)

Kom hem för ett litet tag sedan, tänk att det vart fortfarande varmt när jag cyklade hem! Hur underbart är inte det? Har duschat och nu börjar strax Greys anatomy!

Dryyyygt

Sitter i skolan och är nästan klar med hemtentan. Har bara en liten etikgrej att skriva det, och det får jag göra hemma för den boken finns inte här.. Så nu har jag suttit här i en timme typ och inte gjort något alls, underhållande..Hade kunnat komma hit mycket senare, men men det vet man ju aldrig innan, eller hur? :)

Ska strax på en föreläsning om Jehovas Vittne om ni undrar varför jag fortfarande drygar mig här på skolan! :)

Upp som en sol, ner som en pannkaka

Så känns det verkligen idag. Känslorna är på tok för många och olika! Ingen ordning alls i huvud/hjärta/mage. Känner ni igen er?

Ska dricka upp mitt kaffe och låta nagellacket torka innan jag beger mig till skolan för att försöka skriva klart hemtentan!

tisdag 20 mars 2012

Duktiga tjejer

Idag har Louise och jag spenderat heeeela dagen i skolan och skrivit på våra hemtentor. Det går väl sådär, vet helt ärligt inte vad jag pysslar med. Tycker iaf att jag brukar ha liiiite koll men inte denna gången. Vi var kanske inte fullt seriösa hela dagen, men i stora drag!;)

När jag kom hem kände jag verkligen inte för att dra till gymmet, så jag städade istället. haha fin ersättning. Nu är här rent och fint iaf. Tog en tur till ica och inom solarieöarna för att få lite färg i fejjan!




Fikapaus! Viktigtviktigt!

Godmorgon lovers

Har sovit såå dåligt inatt och känner mig tröttare nu än när jag la mig. jag verkligen avskyr de nätterna!

sitter och sörplar i  mig lite kaffe och strukturerar upp hjärnan lite. Ska till skolan och skriva på hemtentan då jag inte har några böcker hemma, och tror faktiskt att jag tar bussen dit idag igen. Vädret är inte helt ok!

Hoppas att ni mår bra! :)

måndag 19 mars 2012

Lång dag i skolan

Basgruppsträff med filmvisning. Vi hade ju en uppgift att spela in ett "motiverande samtal" och visa upp. Fick bra kritik det är ju bara det att jag är så dålig på att ta till mig det bra! Varför är det lättare med det dåliga? Man ska tro på sig själv och vara stolt, ändå är det så svårt! :)

Lunch med Louise, Gustaf och Petter och samtal om ja. det ska vi inte ta upp här! Sskare i ett nötskal! Började den nya kursen idag som faktiskt verkar vara väldigt bra inför vårt x-arbete. repetition behövs alltid! Vi har även 8 utbytesstudenter med så allt hålls på engelska, bra övning.

Ikväll var jag på Afrodans med Louise. Den timmen gick snabbt vill jag lova!
Nu orkar jag ingenting, så det blir soffläge hela kvällen. Saknar dock S lite, som är ute på sjön. Vi pratade nyss i telefon, och det är väl märkligt vad man börjar sakna en person då? Jag tycker nästan det är bättre att inte prata alls haha då "glöms" det bort..




Har inte tagit några roliga bilder idag, så ni får njuta av den här mysiga istället!

Måndag!

Ny vecka (no shit..)! Idag blir det en lång dag i skolan! Måste först vara där lite innan basgruppsträffen för att skriva ut lite papper till en ny kurs. Efter lunch startar min nya kurs om "Basic research design and methods" som den så fint heter. Hoppas att den ska ge lite inför C-uppsatsen till höst, och sen är det alltid bra med extra poäng! Har tyvärr inga alls, har inte orkat?

Hade velat cykla, men vädret ser inte så injudande ut och SMHI har lovat en m/s på 15 i snitt hela dagen = inget cykelväder.

Ikväll blir det afro! ska bli skoj, har inte vart där på mer än tre veckor tror jag??!



Ni får njuta av en bild på Neo och mig istället. Min lilla guldklimp!!!

söndag 18 mars 2012

min helg i bilder...

igår var det utgång med Issa och några andra goa tjejer! Blev PL, Mogwai och Helsing innan vi PROMENERADE till västergård.

Nu är jag slut som artist och ska duscha av resdammet och krypa ner i min goa säng.





lördag 17 mars 2012

hoping for the best, but expecting the worst

Igår hade vi en myskväll på ärlevägen. Jag började med (okej detta var kanske inte så mysigt...) att rensa ur lite lådor och så och hittade gamla skolkataloger, fy vad roligt!
Min bror och hans sambo kom också över och så åt vi alla middag. Ugnsbakad lax med vitvinssås!

Nu ska jag ta tag i dagen, har lovat mamma att köra lite ärenden åt henne och sen i eftermiddag ska jag till Issa!

För er som inte har instagram/följer mig där får ni se två bilder här..


Issa och jag i åttan, på sofia..
 


 Jag i nian. Herregud! Haha men kul att titta på :)

fredag 16 mars 2012

Jobbar inte folk?

Sitter på mitt sista tåg; Lund-Helsingborg och förundras över hur mycket folk här är. Klockan är halv två? Jobbar dem inte? Jaja skönt för dem, tråkigt för mig som ville ha en lugn resa ;)

Tanken var att jag skulle använt tiden till att plugga men nja. Har sovit istället. Superskönt. Nu längtar jag hem till laröd och det första jag ska göra är att koka en stor kopp kaffe. Mums mums

Sanna ord...

Torsdag

Igår försökte Emma och jag göra en av våra studieppgifter, att filma ett MI-samtal. Ett MI-samtal betyder motiverande samtal och är en samtalsteknik där man håller öppna frågor istället för ledande och låter patienten/klienten styra hur det ska gå. Men gud vad vi skrattade. Till slut när vi fick till det visade det sig att filmen är uppochner på datorn.. Någon som vet hur man vänder dem??

På eftermiddagen kom Sebbe hem till mig och vi hade lite myskväll med god mat och så. Nu ska jag strax ta tåget till Helsingborg för att få en rolig helg tillsammans med bl.a. Issa! :)

onsdag 14 mars 2012

Sneakpeak

Skrev som sagt upp mig för att bli blodgivare igår och det ville sydöstran tydligen minnas!

Lycklig tjej

Något annat bra som hände idag, var att jag äntligen fick träffa Sebbe! Han har varit i thailand en månad och kom i tisdags, men har blivit sjuk. Stackaren. Men jag fattar inte, en månad har gått så sjukt snabbt! Kan bero på att jag varit iväg en vecka och att vi haft kontakt nästan varje dag och pratat i telefon.. Men idag kom han förbi skolan och sa hej och sedan sågs vi hemma hos mig när jag slutat.

Hade lovat honom pannkakor och då fick det ju blir det :) Härligt att höra och se om allt spännande de gjort! Sen att han är brun och snygg är jag ju inte alls avis på ;) Har saknat honom en del speciellt när man umgåtts så intensivt. Det är inte många människor jag kan göra det med, och det är så härligt att bara vara med en person utan att känna obehag. Nästa person som står allra allra högst upp på min "kom-hem-lista" är johanna! Jäklar vad jag saknar den tjejen! Det är tur att skype finns, vi skypar nästan varje dag i flera timmar! Igår vart hon med mig när jag lagade min middag och sedan åt den ;) Tur hahaha!

Hälsodagar!

Idag var det vår, basgrupp 7s, tur att genomföra vår aktivitet. Gott skydd mot smittspridning och det såg ut såhär:


En vikvägg med planscher som vi själva gjort samt ett bord med massor av broshyrer och frukt, pennor, godis och annat smått och gott. På golvet kan man se en sneakpeak av våra goodiebags som innehöll lite allt möjligt.


Louise visade hur man gör en slicklapp. Detta är sant, det är något som numera finns för att skydda när ens partner slickar. Som vi skrattade, det känns ju lite konstigt. Men om man vill göra en själv, klipp av toppen på en kondom, klipp sedan av ringen och voila! Vårdguiden informerar även om att gladpack går precis likabra! ;)



Nu är det lite synd att man inte ser svaren, men elever och lärare fick skriva upp synonymer på våra könsorgan! Kom både det ena och det andra och saker man aldrig hört och nog aldrig vill höra igen..


tisdag 13 mars 2012

Så har denna dagen passerat

Känns så konstigt. Vart tog ett år vägen? Saknar morfar precis lika mycket och tankarna förekommer inte mer sällan bara för att året passerat!!!

Har varit en sväng på skolan för att kolla de andra basgruppernas aktivitet. Vi har ju vårt imorgon! Skrev även upp mig för att bli blodgivare, så ska dit i nästa vecka för att ta prover. Hoppas att jag kan!! Detta är något jag funderat på länge men inte orkat ta tag i (sjukt lat) men det är så bra!! Tycker att alla som har möjlighet och kan lämna blod ska göra det! En dag är det kanske du som behöver det??

Har även promenerat en massa idag. Till o från skola och sedan en sväng framåt em/kvällen = skoskav. Härligt!

Nu ska jag koka en kopp the och titta på desperate housewives!

13 mars

Vaknade med en jobbig känsla i magen.. 13 mars idag. Ett år har passerat så fort! För ett år sedan och en dag (dvs, igår) fick jag samtalet som skakade om min värld rejält. Vid den här tiden förra året satt jag på tåget mot helsingborg. Kan inte förstå att det redan gått ett år sedan morfar somnade in. Ett år? Du är precis lika saknad och tänker på dig lika mycket fina fina morfar <3

måndag 12 mars 2012

idag är en sådan dag

Då jag undrar vart timmarna tagit vägen??

Vaknade, duschade och gick en kort sväng runt stumholmen innan ica. Städat det sista, tvättat lite och handlat med Elinor. Och nu är kl 22? Rolig dag.



Har även premiärtänt mitt nya Yankee Candle "soft blanket". Luktar så gott!!

söndag 11 mars 2012

Detta åkande..

Har precis bytt från tåg i karlshamn till buss mot Karlskrona. Ska bli så skönt när jag väl kommer fram! Ska tom ta buss till lägenheten bara för att väskan är så jävla tung och klumpig och orkar inte släpa den genom kullersten!

Men i eftermiddag blir det mys och egentid, något jag inte fått på över en vecka haha

lördag 10 mars 2012

Lördagsmys

Efter att jag surat åkte jag till IKEA där jag mötte upp Issa och hennes mamma. Shoppade loss på ljusavdelningen, något jag inte kommer se framemot när jag ska ta tåget till Kna! (Tung väska)

Sen brummade jag hem till familjen Jönsson/Gustavsson som bjöd på köttbullar i grönpepparsås med pasta. såå gottit. vid 20 kom helsingborgsfavoriter och så hade alla mellomys med massa gotte.

Nu har jag packat klart och ställt kl på 7. Blir ett tidigt tåg imorgon! Endast för att kunna ha lite egenmys till reprisen av DH och Greys anatomy som jag missat i veckan! Haha jaja. Får väl dessutom se hur långt jag kommer med den jävla tunga väskan. Återstå att seee..


Jag och lillprinsen ser på bolibompa!

BF.

Sitter här, sur som gammal mjölk och arg som ett bi. Hallååå humörsvänging. Anledning? Suttit hemma hela dagen och borde varit iväg nu!!

Nä nä men då ska någon kolla på min brors bil kl 16 sen ska de köra iväg någon stol till hans lägenhet vilket gör att jag sitter i soffan och är för jävla bitter.

Hemma i Sverige

kom hem sent igårkväll. Har haft en helt fantastisk vecka i Italien, som även blivit mitt nya favoritland! Har åkt skidor i Italien en gång tidigare och hade höga förhoppningar. Men den orten låg så nära den österrikiska gränsen så mycket var av den kulturen (vilket iofs också är bra) så blev lite besviken, ville ju äta pasta! ;) Madonna di Campiglio är mera "italienskt" vilket innebar underbart god mat, vin och snygga italienare. Kan inte klaga ett enda dugg! Och landskapet, så vackert! Jag är fast!

imorgon blir det åter till Karlskrona så idag ska jag bara tvätta allt och ikväll blir det Mellomys hos Issa&Neo!


 Jag i solen!


Först ut i pisten!


Hunden som bodde vid oss


1 1/2 timmes körning från Madonna var vi i vårvärmen! 15 grader och strålande sol. Vilka kontraster!

onsdag 7 mars 2012

Dåligt med bloggning

Inget internet så blir inte så mycket skrivandes här. Men jag har det bra, skidåkning, massa vin och god mat. Skönt och verkligen behövligt att inte behöva fokusera skolan på ett tag :)

Hoppas att ni alla har det bra hemma i sverige :)


fredag 2 mars 2012

Framme i italien!

Nu sitter vi och drinkar lite, trötta efter resan. När vi landade i Milano var det 18 grader och där vi lunchade 23!! Gissa om jag blev ledsen.

Vi kom till Madonna di campiglio och nu är det inte fullt så varmt. Men iaf en 10 grader men här är snö så vi ska ge oss ut imorgon!

Hoppas att allt är bra hemma!

Arrivederci!

Nu ska jag packa strax packa ner sista tröjan som just nu tumlas, det är väl vad kläder kan ta tid att torka???!


Hoppas att ni får en fin vecka! Nu ska jag njuta av ledighet, god mat och massa skidåkning ;)

torsdag 1 mars 2012

mysig dag

mötte upp Stellan, Issa & Neo och lunchade på Mezo. Alla tog pasta med fläskfilé, kantareller och gräddsås. vilken favorit, supergott!

Sedan gick jag och issa lite ärende. Köpte två böcker till resan, ett ljus på yankee candle och lite nya undies.. :) efter det behövde vi ny energi och då gick vi till waynes tillsammans med Helle&Henrik. Filippa kom också så har hunnit snacka med massa folk! en riktigt mysig dag med andra ord.

Nu har jag slängt in sista tvätten så går i konstiga kläder här hemma. Hög tid att packa ihop det sista och sedan blir det räkfrossa med m+p!



Helsingborg!

igår körde mamma och jag runt och fixade det sista inför resan; schampoo, balsam och dylikt. Utan mina föräldrar hade jag aldrig kunnat åka på denna resa, gud vad de har vart snälla och fixat och donat. Fått ny fin skidjacka, nya skidvantar, nytt underställ. Märks att de tycker det är tråkigt att inga barn bor hemma längre haha!

på kvällen körde jag hem till Issa&Putte och lämnade min doppresent. Bättre sent än aldrig! Glömde den i kna när dopet var.. Bra Sara..

idag blir det en lunchdejt i stan sen ska jag handla lite böcker till resan :)