fredag 11 januari 2013

Hej hej!

Ville meddela att jag inte flippat ur eller något liknande. Men jag hade verkligen nerverna utanpå kroppen ett tag, fy för. Att man kan dala så.
Men i måndags var det upp till bevis, jag hade min Bedside då. Och för er som inte vet vad det är så är det vårt "slutprov". Man har en patient under fm och ska sköta allt, usk + ssk arbete. Och man ska förklara sitt arbete osv osv. Jag var jättenervös men samtidigt var det faktiskt roligt. Jag gillar utmaningar (till viss del;)). Fick full pott på bedömningen så jag är mer än nöjd.
Efter provet hade jag min slutbedömning och den är jag också nöjd med. Det är alltid roligt att höra att man är duktig och speciellt jag som har lite svårt att tro på mig själv behöver höra det.
så nu.. ÄR JAG FÄRDIG SJUKSKÖTERSKA. är helt galet. Den 18 jan 2010 började resan och nu är den snart slut.. den 18 jan 2013 är examensdagen!

Nu har jag fått vara ledig tis-ons-tors. Jääätteskönt. Har sovit lite längre, packat, städat, fixat ärende, klippt mig och kört BRA träningspass (yes im back..). Idag har jag min sista dag på avd. Känns lite vemodigt! Imorgon ska vi ha examensfest. Festkommitén har hyrt en festvåning så det blir trerätters och fest! ska bli sååå roligt.. min klänning är skiiiitsnygg, lite kort bara. Men vad gör det om hundra år ;)

fredag 4 januari 2013

Nervvrak

Hade en underbar nyårsafton där vi alla bestämde att detta skulle bli ett bra år. Det skulle gå uppåt!
Men måste erkänna att för min del, går det långsamt lite neråt. Jag känner mig som ett nervvrak och om någon skulle trycka på fel knapp så brister det. Och allt detta speglar sig negativt och blir till en ond cirkel.
Jag kan inte somna om kvällarna, för jag ligger och tänker på en massa och är orolig i hela kroppen. De få timmars sömn jag får resulterar i att när jag väl ska gå upp på morgonen så är jag dödstrött. Jag har ingen energi och orkar inte engagera mig. Mina träningspass, som jag brukar älska, dalar. Jag är så trött så trött. Kan inte beskriva den känslan. Har fått minska i mina vikter väldigt mycket och cardiopassen ska vi inte tala om. Detta resulterar i en ännu sämre Sara. Det påverkar allt. Speciellt humöret och jag känner mig inte glad. Jag längtar hem. Jag vill krama min mamma (jag som inte ens är direkt mammig av mig) och höra henne säga att allt kommer bli bra. Herregud.. vad är detta? Som sagt, en ond cirkel.

Roligt blogg inlägg va? Vet inte ens varför jag skriver detta. Men måste bara få allt ur mig..
Jag borde vara så jääävla glad. Examen om exakt 14 dagar. men jag ooorkar inte vara glad och lycklig. Har min praktiska tenta på måndag, som jag aldrig varit nervös över innan och nu är jag, ja jag vet inte. SKITNERVÖS rent ut sagt.

Jag hoppas verkligen att allt detta lägger sig när jag är klar med den och haft min slutbedömning.. Att jag kan slappna av och njuta av sista tiden här i fina karlskrona..

Vad vill jag egentligen ha sagt med detta? Ingen aning. Förmodligen att man inte alltid kan vara på topp. Även om det kanske ser ut så utåt, så är det faktiskt okej att vara lite nere ibland. Jag har kämpat och kämpat och kämpat i tre år. Inte konstigt att jag börjar bli lite sliten.