tisdag 31 juli 2012

Fånga dagen..

Har nu varit ledig i två dagar.. Min rastlösa själ ska såklart ta vara på tiden så mycket som möjligt, så har hunnit med en del. Igårkväll åkte jag och hämtade upp Bell och vi handlade hem mat till henne. Såg på hundtricket och mös till OS.

Idag började dagen med en låång promenad, så himla skönt. När man går där instängd på sjukan dagarna i ända är frisk luft guld värt! Slappade hemma och fixade med matlådor och sedan körde jag till Issa. Vi kom äntligen till Tropikariet. Jag har inte varit där sedan jag var liten och det låg vid The tivoli!! Vilket uppryck! Men mysigast tyckte nog att Issa&jag att det var, neo förstod inte allt riktigt.
Fikade med en god kopp kaffe och jordgubbar när vi kom hem till Issa igen. Vi åt även en riktig LCHF middag med räkor, aioli och LCHFbröd. sååå gott!

Nu blir det dusch och ladda upp inför en tidig morgon imorgon.. ångest? Inte alls...







måndag 30 juli 2012

Slut på kontot

Nej inte riktigt kanske.. men nästan. Hittade ett par skor jag ville ha, och med HD-rabatten blev det ett riktigt kap! Nike Freerun 5.0. Längtar tills hösten eller torra dagar så jag kan testa dem :) Hittade lite annat smått och gott på Stadium med.. En grå hoodie till kyliga morgnar/kvällar, två träningstoppar på rea. Jag är ingen reamänniska, men träningsrean kan vara grymt!

Sen ville jag testa på ID sminket.. Gillar inte att sminka mig för mycket på vardagar (eller huvudtaget) och har testat på Bodyshops mineralpuder men nja.. Ville vidare! Så nu handlade jag en massa haha. Snacka om lättlurad tjej. aaaaja... Det håller länge (förhoppningsvis) och det blev fint när tjejen sminkade mig! ;) Efter de två ärendena körde jag snabbt hem, för att inte spendera mer pengar..








Nya godingarna. Först ville jag ha en lite mindre skrikig färg.. men nej, varför? Urläckra!

måndag

hej vecka 31. jävlar vad tiden går! snart är sommaren över och skolan börjar igen..Vad har dagarna tagit vägen?
Är iallafall ledig idag, väldigt behövligt. Började med lite intervallträning, kort joggingrunda och avslutade med lite intervaller. Svettigt! Ska strax köra ner till stan och se om jag hittar några nya träningsskor, hade lite otur med det sist. Håller tummarna för att det går bättre nu :)


söndag 29 juli 2012

Slut på veckan..

Och aktiviteten flödar inte här direkt... Har jobbat hela helgen så det har ute hänt sååå mycket. Hade dock en väldigt trevlig kväll i fredags hos Bell. Vi grillade Scampi och hade en god sallad till det! Till dessert hade vi mumsiga jordgubbar, vattenmelon och choklad! :D smal kan jag bli i höst ;)

Lördag / Söndag har jag jobbat kväll vilket har inneburit lediga förmiddagar. Sovit lite längre och gått promenader innan frulle. Finns det något bättre särt att starta dagen på? Långfrukost och läsa lite i en bra bok ute på altanen.. C-turer kan vara bra ibland! :)

Nu är jag ledig två dagar, så får se vad som kan tänkas hända då :)

fredag 27 juli 2012

Två härliga dagar

Har verkligen haft tur med vädret på mina lediga dagar!! Onsdagen spenderades på gröningen med sol och några avsvalkande dopp! På kvällen åkte jag hem till familjen Gustavsson/Jönsson och agerade barnvakt samt sedan kock haha. Vi gjorde biffar med bacon i, sallad och bea..

Igår åkte jag och Louise ner till Malmö tillsammans med vår andra klasskompis Maria. Vi åt först lunch inne i stan. Ett italienskt ställe som hette Casa Mia men såå god pasta. Efter lunchen tog vi oss till västra stranden för att spendera några timmar i solen. Äntligen sommar!! :))

Efter två så bra dagar tog det emot att gå upp när klockan ringde kl 5.. Men det måste ju göras! Har sovit två timmar i solen nu efter så ska in i duschen. Ikväll blir det mys med två av mina pinglor, Bell och Anna.


måndag 23 juli 2012

min förmiddag

Ny vecka, nya tag? Eller?
Vaknade iallafall klockan sju, åt lite frukost och la mig sedan en timme igen. Gav mig ut i skogen och började springa men efter ca 4 minuter snubblar jag på något och faller pladask haha. Måste sett jätteroligt ut! Mindre roligt för mitt ben.. Sved som in i!!!... Jaja.. sprang vidare och haltade hem. Mindre kul att skölja ur det såret ska jag be att få tala om haha.

Stod och gjorde iordning mat inför mina kommande två pass på jobbet. Idag blev det köttfärsbiffar med basilika. Hoppas att de blir goda! Till det blir det en god sallad.



söndag 22 juli 2012

LCHF-chokladkaka

Måste lägga ut receptet från denna gooooda kaka. Receptet är taget från 56kilo. Bilden är lite tråkig då jag glömde ta en bild första portionen jag tog ;) Såhär gör ni!


200 g 70% choklad (Fazer dessertchoklad) Här kan man säkert hitta ett ännu bättre alternativ..
200 g smör
1 dl ICA stevia

drygt 1 tsk Bourbon vaniljpulver (finns på maxi)
4 ägg


Smält smöret långsamt, låt det inte bli för varmt! Smält chokladen i smöret.
Vispa äggen, sockret och vaniljpulvret så luftigt som det går. Det kommer inte bli lika poröst som vanligt socker, men när jag skriver luftigt kommer ni att förstå vad jag menar. Vispa ner chokladsmeten i sockersmeten. Grädda i en springform i 200 grader ca 6 minuter. (Jag hade i min något längre då jag tyckte den blev rinnig). Förvara sedan i kylen.
När du först skär i kakan kan den se något torr ut, men jag lovar! Skenet bedrar! Den är kanske inte "kladdig" som kladdkaka, utan mer krämig och mustig! MUMS!


Tjejkväll

Igår firade vi vår fina Anna. Vi började med en middag på Sillen och Makrillen. Helt fantastisk plats! Utsikten över havet är underbar. Fy vad grannt vi bor ;) Efteråt promenerade vi alla hem till Filippa för efterrätt, jag hade gjort en LCHF-chokladkaka som blev såå god och Vi hade massor av goda frukter och bubbel.
Vid halv ett tog Anna, Bell och jag bussen in till stan och gick till Helsing en sväng. Drack en god drink och sedan gick Bell hem men Anna och jag stannade kvar och dansade tills det stängde. En riktigt helkväll med mina tjejer!








lördag 21 juli 2012

Lördag

Att vakna utan att alarmet ringer är guld värt!! Lullade hemma på förmiddagen för att vid 12 cykla till Bell. Vi gick en ganska lång promenad. Pausade vid friabad på kuddarna och vid Espresso house för en lunch. Åt deras ceasarsallad med räkor, tokgod! Vi fortsatte mot solaireöarna där solen alltid skiner ;)
Jag är inte så förtjust i att sola solarie, men när det regnar 24/7 så skadar det inte att göra det någon gång då och då.. Vi avslutade vår tur på Bellans balkong med en kopp kaffe..

Nu sitter jag och ska göra mig i ordning inför kvällen. Vi är några tjejer som ska fira att Anna fyllt år på Sillen&Makrillen.. Måste fundera ut vad jag ska ha på mig bara!


fredag 20 juli 2012

jag önskar mig..

Lönen är nära (fredag!) och jag är shoppingsugen. Måste börja skriva en lista över allt som ska inhandlas när pengarna trillar in hihi. Bla önskar jag mig (av migsjälv såklart :P) nya nike free fit. Är sugen på en blå fin färg!

Friiiii

Äntligen två dagar ledigt! Gick en A-tur idag vilket betyder att man arbetar på dagen. Och den har gått fort, vi har sysselsatt oss rejält ;) Men det gillas! Promenerade faktiskt hem, 7 km. Behövde det efter alla kakor jag tryckt i mig i eftermiddags haha.

Nu har jag duschat och bytt om till myskläder. Har sovit i en timme och har nu intagit soffläge, pappa är där uppe och lagar middag. LYX! Kvällen ska bli väldigt lugn, och jag ska försöka njuta utan att stressa över att "jag inte gör någonting" för det är just ingenting min kropp behöver. Tänkte se första avsnitten av en serie jag läst om, "Girls". Det enda som fattas är en stoooor påse från hemmakväll, fy vad det hade suttit fint!!


Helgen är tom, förutom lite tjejkväll imorgon. Men känner jag migsjälv rätt kommer jag lyckas fylla båda dagarna!

torsdag 19 juli 2012

Semester från omvärlden

Missförstå mig inte, jag älskar att vara social och att umgås med mina nära&kära. Men det ska vara när jag SJÄLV väljer det. Nu har dessutom mina föräldrar semester vilket resulterar i att de är hemma, samt att min faster är på besök. Så efter en låååång dag på jobbet där man måste vara social och glad hela dagen vill man bara vara ensam. Men nej, då ska man fortsätta haha. Gud vad bitter jag låter. Har ni jobbat inom serviceyrken förstår ni mig! Jag längtar efter tystnaden, lugnet och att bestämma själv när jag ska umgås med någon!!

Workiwork

Kväll, Kväll, Morgon. Tur att jag är ledig i helgen, den kommer nog att innehålla massa härligheter!
Igår tänkte jag ge mig ut och springa, och kom väl ca 1,5 km. Sedan fick jag en sådan sjuuuk håll och jag kunde bara inte fortsätta. Förstår inte alls varför. Hade vilat magen ordentligt efter maten (2timmar!!) och andades rätt (tyckte jag, men antagligen inte..). Så jag fick gå resten. Men det var lika bra, känner att benen behöver vila lite. Istället blev det upp för sofierotrapperna x 3. Känns i låren vill jag lova! Ner sprang jag genom skogen eller vad man ska kalla det och jag lånade även en parkbänk och gjorde dips. Man tager vad man haver ;)



gammal bild.. är ju mycket grönare ute nu!

tisdag 17 juli 2012

från bodystore..

Fick mina två träningslinne, och kokosfettet. Ska använda kokosfettet istället för smör när jag steker och jag har hört att det ska vara bra att ha i kaffe! Kokosfett kan användas till allt sägs det, så måste naturligtvis testa det ;)



linnena vart snygga och sköna (finare i verklighet), dock lite långa! Tänka sig att jag skulle säga det.. :)


googlade lite för att visa er och hamnade på en blogg som skrev det på ett kul sätt  "47 sätt att använda kokosolja". Det vill säga, man kan använda den till allt!

Känslomässig svacka

Har inte försvunnit, endast hamnat i en liten svacka. En av mina närmsta vänner gick bakom ryggen på mig, behöver inte säga mer än så, men alla vet väl hur ont det gör?

Har jobbat 4 dagar till nu men har ändå lyckats klämma in lite bra saker. I Lördags tog jag tåget till Landskrona och mötte fina Emma&Philip. Vi åkte hem till en av philips kompisar och kvällen slutade i Helsingborg och en liten barrunda. En obligatorisk drink på Helsing tog vi såklart! :)
Min faster från Borås har kommit på besök! Får jag inte glömma..

Idag är jag ledig och började dagen med en tur i skogen, 6 km. Dålig kost i helgen resulterade i att det tog emot mer än väntat, men så får det vara ibland. Ska hoppa in i duschen nu, sedan gå till posten och hämta ett paket från Bodystore!

lördag 14 juli 2012

Ingen disciplin

Sprang en runda igår och var duktig. Men på kvällen brast det, en kompis hade med godis till jobb och så åt jag lite kakor. Idag har inte heller varit någon bra dag, har en bottenlös mage typ. Så har ätit kakor och lite choklad och bröd. Aja. Alla har vi våra bakslag. Förmodligen behöver jag äta mer mat eftersom jag blir så hungrig. Det dumma med mig är att jag alltid får en sån ångest efter, trots att jag vet att det inte är hela världen. Jag rör ju på mig och äter bra annars!!

fredag 13 juli 2012

Stel som en pinne..

Tvådygnsträningsvärken har kickat in och jag känner mig stelare än en pinne. Meeeen.. skam den som ger sig! Blev ändå 6,5 km trots tuuuunga ben. Det är bara att bita ihop om man vill få resultaten man önskar..



 

För er som är nyfikna över dagens kost intag har det sett ut såhär/kommer se ut:

Innan träning: Turkisk youghurt med hallon (vila magen 1 1/2 timme minst!)
Efter träning: Ett ägg, en goood kopp nespresso, en halv protiendrink. (Köpt mitt pulver av min bror, som jag tror i sin tur köpt av gymvaruhuset. Smaken blueberry smoothie.. nomnom!
Lunch: Havregrynsgröt, resten av proteindrinken. (orkar inte fixa mat innan/har inte tid)
Mellis: Ägg
Kvällsmat på jobb: Ugnsgrillad kyckling med blomkåls/broccolimos.
Efter jobb: får se när jag kommer hem.

sen får vi se om detta hålls ;) Hoppas att ni får en lika bra träningsdag som jag haft!

Det måste kännas i ditt hjärta på riktigt

Igår hade jag en trevlig dag med Elin. Vi gick ösregnspromenad fram tills mina föräldrar hämtade oss. Vi åkte hem till henne och snackade om allt möjligt.

På kvällen körde jag och hämtade Bell. Vi satte oss på Beach club och åt. Syndade lite och åt en fantastiskt god pasta! Oxfilé med svamp och murkelsås, det satt väääldigt bra! Till dessert blev det en frozen daiquari med jordgubb och hallon, den godaste jag testat :)
Vi tog tåget till Landskrona för att se maskinen! Två förvirrade tjejer, men vi hittade och vi fick höra alla våra favoriter!! Ett bra avslut på en ledig dag!

onsdag 11 juli 2012

LCHF

som ni kanske märkt, har jag börjat mer och mer med LCHF. Efter att blivit inspirerad från diverse håll, SAMT läst en hel del om "dieten" och min nyfikenhet efter nytt, beslutade jag mig att testa. Jag skulle inte vilja säga att jag går på en "diet", utan jag har bara ändrat min kost. Mindre kolhydrater, mer fett. Det är inte så att jag öser i mig fett (dvs, jag har fortf. mjölk i kaffet, inte grädde osv) men när ett livsmedel har mindre kolhydrater, så innehåller det oftast automatiskt mer fett.

Tycker att det är extra intressant att testa på när jag löptränar en del, då jag tidigare sagt att "jag måste ha kolhydrater för att orka träna". Bullshit rent ut sagt, orkar precis lika mycket nu, om inte mer? KAN känna mig något tröttare ibland på jobb osv, men jag vet inte om det beror på övergången eller för privata orsaker, tror helt ärligt det andra alternativet. Så hur gör jag då? Kan säga att hittills har det varit lätt som en plätt.
Livsmedlet får inte innehålla mer än 5 g kolhydrater per 100 g. När jag ger exemplet på vad jag ätit idag kommer ni se att jag inte följer det strikt, då jag tränar och känner att jag inte behöver helt följa det. Får testa mig fram helt enkelt. Men min dag har sett ut såhär..


Frukost innan jobb: Havregrynsgröt med kanel, steviasocker och mjölk
Frukost på jobb: Turkisk youghurt/Kesella med hallon.
Lunch: Mandelmjölspaj och sallad med fetaost!
Mellis innan träning: Ett ägg
Efter träning: Proteindrink
Kvällsmat: Fisk med sallad.

Överlag hoppar jag över pasta/potatis/ris och försöker med resten. Och det är inte svårt när man har en god sallad till ;)

Saknar mitt gym..

Löpning i all ära, men gymmet är väldigt saknat. Jag saknar att ta i med EN muskelgrupp så att man kräks. Känslan när man går ner för en trappa när man kört ben eller hur armarna skakar när man sätter upp håret i en totte!
Idag var saknaden lite extra stor, så jag testade faktiskt gymmet på sjukan. Inte my cup of tea om vi säger så, men fick duga för stunden! Kände mig väldigt vilsen men blev 20 minuter på crossen och sedan några benövningar och en ryggövning!


måndag 9 juli 2012

Tinkarp x 3

Idag blev det en lite annorlunda löprunda. Tinkarpsbacken ner och upp x 3. Riktigt svettigt! Men skönt när det var gjort haha :) blev en magövning och en ryggövning när jag kom hem!

En bild på hur jag ser ut nu. Som jag sagt när folk frågat, viktmässigt ligger jag på samma, däremot har kroppen fastats till en del. Me like! Stirra er aldrig blida på vikten, utseendet säger mycket mer!

Rehab för själen..

Det händer mycket just nu, i jobbet psykiskt och fysiskt och i mitt privatliv. Igår var jag ledig och gjorde saker som jag själv ville. Åkte ner till larödbaden med mina föräldrar och stekte på stranden hela dagen. Superskönt!! Tog även mitt första dopp, helt underbart. Älskar den uppfriskande känslan som det ger!! Pratade lite med mina föräldrars kompis om löpning och hon tipsade om att jag skulle springa en runda och sedan avsluta med ett bad. Det måste jag testa innan sommaren är slut!!
Efter stranden duschade jag av mig och bytade om. Cyklade in till stan och cyklade vid havet. Lyssnade då samtidigt på shakira och känslan var magisk! Vi bor så jäkla fint!!!
Anna och jag köpte varsen Caesarsallad från il café brutale och satte oss på muren utåt vattnet och pratade om allt mellan himmel och jord. Vilken fin dag jag fick!

söndag 8 juli 2012

Lördag


Lördagen var en fin kväll med två fina vänner. Issa och jag var hos Bell och åt lite middag. Grillad kyckling som vi pysslat lite med och god sallad. Till efterrätt åt vi en god pannacotta med jordgubbar! Snackade en massa skit och lyssnade på bra musik, precis som en tjejkväll ska vara!

Vi åkte in till stan och mötte upp fina louise! tog en drink på helsing och gick vidare till cardan. Velade ett tag om vi skulle in eller ej, jag var hemma fem.. så ni kan ju gissa vad valet blev ;)