lördag 30 juni 2012

fredagen



Fredagen började med en tur i skogen tillsammans med Anna. 6 km avverkade, check! Mitt mål denna sommaren med löpningen är att jag ska klara av att springa en timme, utan att känna mig helt utmattad och tung i benen. Sluta för att JAG vill det, inte för att energin helt tar slut :) Får se om det går att nå ;)


Jag gick hem och påbörjade mitt projekt, mandelmjölspaj. Första gången så det blev ett litet experiment men såhär gjorde jag.

deg:
3 dl mandelmjöl
100 g smör
1 ägg

5 min i 200 grader, fyll pajen och sedan in i ugnen tills du tror att pajen är klar ;)

Som sagt, jag fick gå mycket på känn, men resultatet blev rätt bra ändå. Ska definitivt göra om det. Smaken är god, lite annorlunda, men god!

Fredagseftermiddagen&kvällen spenderades på jobb, såklart. Hälsade på Mika och Karl lite snabbt efter då det var Mikas födelsedag. Nu ska jag dock jobba igen, trött tjej!


 




torsdag 28 juni 2012

Nedräkning

Dag två av sex avklarad. Har verkligen varit full rulle hela dagen och det behövde jag!! Nu tänkte jag sova lite på soffan :)

Imorgon tänkte jag försöka mig på pajbakning med mandelmjöl. Någon som testat? :)

onsdag 27 juni 2012

spontanare

i måndags körde jag till Karlskrona då jag skulle vara ledig i två dagar och tyckte det var dax att passa på!
Mötte upp Emma vid lunch och vi shoppade, en massa för mig. Men så var det ett tag sedan jag gjorde det, så det var väl värda pengar! Vi åt lunch på ett thaiställe, och in kommer killarna från lyxfällan.. De kanske var på jakt efter oss? ;) Måndagkvällen slutade bra med lite mys och två filmer.

Tisdagen började jag med en klippning på Etage. Verkligen behövligt!! Tyckte att frisören där var grym. Har fortfarande behållt det långa men det känns friskt och fräsht nu! Köpte en ny produkt med, liknande dust it men den heter Alterna Bamboo så det ska bli spännande att testa. Är som en spray och är inte vit, perfekt för brunetter. Blev ännu lite mer shopping och sedan fika med Emma&Johanna. Hem och duschade och sedan lite mat till på stars. Hela dagen har gått åt mat haha :) Kvällen avslutades med lite mys innan jag deckade i min sköna säng. Den har varit saknad!!!

Nu ska jag snart brumma hem till Helsingborg, går en Ctur idag. Dag 1 av 6 som ska avverkas. Nedräkning!

söndag 24 juni 2012

Det handlar om viljan..

Idag har det som säkert många vet, spöregnat! Dock var det lite uppehåll vid 10 och jag såg min chans att komma ut då. Efter ett litet tag började det vräka ner! Meeeen jag tycker det är väldigt skönt att springa i regnet, så inte mig emot. Speciellt när man vet att en varm, go dusch väntar ;)

lördag 23 juni 2012

midsommarafton

Min midsommar firade jag på sjukan. Inte mig emot, bättre betalt och vädret var trist. Vi gjorde det till en bra kväll där vi på avdelningen hade lite knytis. Lite var en underdrift, vi hade hur mycket som helst. Sill, potatis, matjesilltårta, gravad och rökt lax, varmrökt lax. Bröd och ost och såååå goda cupcakes. och självklart jordgubbar med glass&grädde! Efter jobb körde jag snabbt hem och åt lite tårta med mamma och pappa.

Nu ska jag strax köra till jobbet igen, går a-tur. Skönt att sluta tidigt men för jäkla segt att gå upp ;)



fredag 22 juni 2012

glad midsommar!

Midsommar afton idag. och vilket väder. Så himla tråkigt. Själv ska ja fira på avdelningen, så det gör egentligen inte mig så mycket. Men sol är alltid bättre!


torsdag 21 juni 2012

Pressar

Ligger och pressad lite innan jobb, trots att ryggen är bränd.. Fyyy.. Men blir mest framsida ;)

Får väl strax gå in för att göra mig i ordning inför kvällens arbete :) mindre skoj i detta väder!! Jag vill till stranden!

onsdag 20 juni 2012

Härlig kväll

Issa kom till mig och så satt vi ute och åt tacos. Vilken sommarkväll! Sedan gick vi bort mot hittarps ip för att se hittarp möta Perstorp. Vinst för hemmalaget! Började frysa rätt rejält mot slutet då jag kanske var lite väl optimistisk och gick dit i shorts.. Plus att min rygg nog har en första gradens brännskada från solen, kunde ju inte smörja in mig själv där ;)

Nu är det jag som hoppar ner i sängen ... Skönt!!

Ledig dag

Min enda lediga dag denna vecka och jag får sol, härligt!
Då måste man ju bara sola lite, har i te haft bikini en enda gång i år! Men måste erkänna att jag redan är uttråkad. Har ingen bil heller så jag kan inte köra till någon och sola. Jaja. Får försöka njuta av solen ändå! :)

Ikväll kommer Issa till mig så ska vi äta lite mat och sedan kolla på fotboll! Myspys .

måndag 18 juni 2012

Min sötis

Afterwork

Idag var min första dag ensam. Eller ensam och ensam, men utan brevidgång. Känns skönt och bra! Hade en bra tjej att jobba med idag och det underlättar.
Efter jobb gick Anna och jag ner till stan. Halkade när vi gick ner för kärnantrapporna (jävla converse) och slog i mig rejält. Som tur var bröt jag inget men handleden fick en rejäl smäll. Aja... Vi mötte Louise och gick till haket. Satt under deras markis medan det spöregnade och åt god mat. Myyys!!

Nu sitter jag och ser på trueblood men det blir nog sängen snart! Är inte så pigg ;)

söndag 17 juni 2012

fullt upp..

Har jobbat och däremellan gjort en del. Efter jobbet i fredags cyklade jag snabbt hem och svirade om. Det skulle hållas ett överraskningskalas för fina Issa som fyllde 24. Roligt att överraska de man tycker om!
Lördagen spenderade jag också hemma hos dem, men issa och jag gick en lång runda tillsammans med hundarna och neo och hann precis hem innan regnet började ösa ner!
På kvällen åkte jag hem till Cicci&Jocke. Vi åt på max, köpte godis och kollade på film, perfekt lördagkväll!

Idag tog jag mig en sovmorgon. Hur underbart är det inte att vakna utan klocka? Blir nog en hemmadag idag. Dels för att jag inte har tillgång till bil och dels för att jag har lite att fixa.







torsdag 14 juni 2012

Bra Sara!

Mitt "projekt" idag var att jag skulle gå ner för tinkarpsbacken och sedan springa upp och tillbaka. Jag har som sagt inte sprungit så mycket på ett tag så jag funderade på om jag satt ett lite väl högt mål.. Men medan jag gick ner för backen försökte jag intala mig själv att detta ska jag klara av! Så sagt och gjort, satte på några goa låtar och sedan sprang jag tillbaka. Hela vägen! Bra för att vara mig :) Dock lite hårt eftersom det är asfalt hela vägen men bra med lite underlagsbyte. När jag kom hem gjorde jag lite övningar och sedan var det passet klart, man får improvisera lite när jag inte har tillgänglighet till gymmet..

Till lunch blev det Annas tips, bananpannkaka. En banan, ett ägg och stek allt. Mycket gott! Gjorde en "sås" på rysk youghurt, frysta bär och yttepytte steviasocker. Nu hoppas jag på att regnet ska avta så jag kan cykla till jobbet, idag går jag en C-tur.


Torsdag

Igår körde jag hem till Bell och vi åt hemmagjorde hamburgare. Det är ju alltid sååå gott :) Vi såg sista Harry Potter filmen så nu får vi komma på något nytt att följa! Hann även se slutet på Tyskland-Holland matchen och medgångssupportern i mig blev självklart glad när Tyskland vann!

Nu har jag ätit lite gröt och druckit kaffe. Nu får maten vila lite innan jag ger mig ut. Tänkte utmana migsjälv lite men ja, vi får väl se hur det går hihi.



onsdag 13 juni 2012

min lediga dag

igår vart jag ju ledig. Då cyklade jag till Bell och vi köpte med oss lunch. Vi cyklade ner till Margarethaparken och efter en stund kom även Filippa till oss. Vi låg i solen och njöt och pratade om allt man missat! Anna kom även förbi. Härligt! Efter ett tag började molnen ansamla sig så alla ville hem. Bell och jag fortsatte till henne för att se Harry Potter. Jag somnade! som tur var inte så länge, men gud vad trött jag är hela tiden. Firade även mormor på kvällen med lite god mat.

Idag har jag jobbat dag och man kommer in i det mer och mer. På måndag ska jag gå ensam! Så försöker mer och mer att ta egna beslut om vad som behöver göras. Det är en väldig trygghet att ha någon bakom sig ;) Efter cyklade mamma och jag hem tillsammans (perfekt att ha henne i samma byggnad). Har nu sovit i någon timme och ska strax köra hem till bell för att se resten av Harry Potter och för att äta lite.

tisdag 12 juni 2012

Leeedig

igår var det en jobbig dag. Inte bara psykiskt utan fysiskt med. Så när katastrofmatchen var slut la jag mig direkt.. Idag är jag ledig och ska ut på lite cykeläventyr.






så här ser jag ut.. men funderade på om jag inte skulle byta yrke..

    

 kanske indianhövdning??




eller cowboy? Gillar ju hästar..




eller polis??

måndag 11 juni 2012

Svalt och regnskurar flera dagar framöver

vad glad man blir när man kommer in på smhi och ser detta, Svalt och regnskurar flera dagar framöver. Jag går kväll idag, så för min del hade jag gärna haft lite sol på morgonen. Min kropp har inte ens ställt in sig på sommar, lite tragiskt! Tycker synd om alla som går på semester.

Nu blir det lite gröt och kaffe, sen får maten vila lite innan det blir en promenad. Hinner inte med så mycket mer innan jobbet känns det som :)

söndag 10 juni 2012

5 dagar

Idag har jag jobbat fem dagar på kirurgen.. Man kommer in i det mer och mer, men första dagen vart ju katastrof. Hade det varit den gamla Sara hade jag börjat gråta när jag kom hem haha men istället såg jag det som en utmaning. Vet att mina klasskompisar från Karlskrona känner samma sak och vi är rent ut sagt grymma!!! Vi kommer till ett helt nytt sjukhus, nytt landsting och ny avdelning. Ny personal, nytt yrke, nya rutiner. Det är över ett år sedan jag var verksam inom somatiken, inte konstigt att man glömmer! Men detta har också boostat ens självförstroende och jag fick lite hjälp på traven igår. Tjejen som var min handledare igår pratade lite med mig och sa att jag skulle "tuffa till mig lite", visa vad jag går för och köra lite av mitt eget race. Detta är svårt att förklara för någon annan, men när jag kommer in ny som personal, observerar jag gärna hur de övriga gör. Ni skulle bara veta hur vårdpersonal kan vara, de kan börja snacka bara för att man inte bäddar på "deras" sätt. Men grejen är, att det finns massor av sätt, och alla är lika bra!! Så jag tackar handledaren. Jag har 2,5 års studier samt en del erfarenhet. Det är dax att jag är stolt över det jag kan!!!
Ojoj vilken inlägg. Men det jag vill komma till är nog att man måste våga testa! Annars vet man inte. Och ibland måste man kämpa lite extra i börja. :) och det är det oftast värt!

lördag 9 juni 2012

Student och fredagmys

Mötte upp mamma och pappa i stan på eftermiddagen igår. Vi tittade lite på alla fina studenter. Fast det är fem år sedan jag själv tog studenten känns det precis som igår när man ser alla. Vilken härlig dag det var!! Vi fikade sedan på fahlmans, mycket gott!

Efter det gick jag hem till en annan studentska, Bell :) vi firade med sushi, lite bubbel och fotboll. Sedan femte harry potterfilmen och godis. Vi ska se klart alla denna sommaren haha.

Nu tvingar jag mig själv att sola lite.. Det går väl an när solen väl är framme, men så fort den går i moln blir det sviiinkallt :/ i eftermiddag/kväll blir det jobb så får väl hoppa in i duschen strax!

fredag 8 juni 2012

Promenad genom kullagunnarstorp

Gick en av mina favoritrundor idag. Naturen är så himla härlig och skiftande. Stora hagar med fina hästar, det fina slottet och skogen, havet och allt som hör till!

torsdag 7 juni 2012

Godnatt

Nu blir det sängen efter en lång dag. Blev inte så många timmars sömn igår då hela familjen var ute och åt (som för övrigt var sjukt gott, Pålsjökrog rekommenderar jag varmt!). Upp tidigt till jobbet och en lång men bra dag där. Var hemma strax efter halvfem och tog då en powernap.

Efter att jag varit med mamma på maxi ikväll körde jag hem till Issa där vi först snackade lite trams för att sedan gå en go kvällsrunda med vovvarna :) härlig dag med andra ord!! Men imorgon är det jag som tar sovmorgon. Efter att ha ställt kl på 5 tre dagar i rad ska minsann inget alarm ställas!! Gött :))

tröttis

en väldigt trött tjej ska strax ge sig iväg med cykeln till jobbet. bara det inte börjar att regna! Hem är väl en sak, men inte så kul att komma till jobbet som en dränkt katt ;)

onsdag 6 juni 2012

Till jobbet..

working girl

andra dagen. fortfarande förvirrad, men ja. måste ge mig själv mer tid! man är alltid mest kritisk mot sig själv, suck. Så jag har firat nationaldagen på sjukan! Vilket betydde att jag slutade 14.45 istället för 16 vilket var grymt skönt. Fick en hemsk huvudvärk strax efter 12 och den sitter fortfarande i :/ väderändringar, ny miljö och helt slut i huvudet är ingen bra kombo haha..

dagens

+ akuttentan godkänd! så himla skönt att slippa tänka på det :)
+ middag med familjen på pålsjökrog ikväll. ska bli så gott!

nu ska jag nog sova lite! :)

tisdag 5 juni 2012

Förvirrad tjej!

Första dagen på helsingborgs lasarett. Var rätt lugn, kände att äh.. detta kan ju jag. hahaha tjiiii fick jag. Heeeelt annorlunda jämfört med blekinge. Inte alls samma arbetssätt, inte alls samma journalsystem, ingenting. Jag tycker inte om när jag är "dålig" på saker. Ställer extremt höga krav på mig själv. Men tror att detta är jättenyttigt. Som tur var, är alla supersnälla och alla bitar kommer att falla på plats tillslut :) Hellre känna sig ny med allt nu när jag "endast" går som uska och inte när jag är nyfärdig ssk. Men lixom, bara en sån grej. Journalsystemet. i blekinge vet jag exakt vad jag ska gå in för att hitta den informationen jag behöver för att kunna utföra de åtgärder som behövs göras, här i helsingborg kan jag ingenting haha. men men, det lööööser sig. Förändring är nyttigt och tror att det kommer bli en toppensommar, på alla sätt och vis!

Eftersom det fortfarande inte kan bli någon gymträning får jag resa mig upp ur soffan och gå en promenad. Blö vad tråkigt. Hade verkligen behövt ett hårt benpass idag!!! :) Efter promenixen ska jag ta en lååång dusch, äta gott med mina föräldrar för att sedan mysa lite med Issa!

måndag 4 juni 2012

En dag med Anna

idag cyklade jag in till stan och hem till Anna. Vi har inte setts sen hon åkte till Schweiz, så det var jätteroligt att få höra om allt hon varit med om! Vi tog en promenad genom stan för att jag skulle kunna lämna lite böcker bl.a. sen köpte vi med oss lunch från Ingelsta kalkon. Två supergoda pajer!

Nu har dock det goda humöret vänt hos mig. Idag var tanken att jag skulle börja träna och karl skulle hjälpa mig lite med det.. När vi kommer till anläggningen är där ingen personal och de har tydligen bytt ägare.. Så nu har vi försökt få tag på dem så jag hoppas jag ändå kan börja snart. Mina ben kommer inte hålla för att springa hela sommaren och jag måste verkligen komma ut. Har sådan  överskottsenergi och måste röra på mig!! Mår psykiskt dåligt av detta!

mååååndag

och idag ska jag ta tag i mitt liv, igen, haha. Fast tänkte faktiskt börja dagen med att fuska, dålig karaktär. Men jag gick faktiskt upp ändå (kvart över sju...) och gick min lilla promenad. Gick min vanliga lilla runda i laröd, ner mot vattnet och upp för de jääävla trapporna. Förstår inte hur Anna och jag kan ha sprungit upp och ner för dem när jag knappt orkar gå dem en gång nu. kasst :)


söndag 3 juni 2012

Fullt upp

Igår var det en fullspäckad dag. Hann med ett besök hos Issa på förmiddagen, examensmiddag i Halmstad och sedan lite filmmys hos familjen Jönsson/Gustavsson :)

Idag har jag iväg och fixar ärenden med pappa. Har bla köpt schampo och balsam från nashi argan som jag fick rekommenderat av mika. Hoppas att det är bra :)

lördag 2 juni 2012

Helsingborg

Igår körde Louise och jag till Helsingborg. Tog sin lilla tid att få på cyklarna och så, men till slut ordnade även det sig. När jag kom "hem" på eftermiddagen var jag helt slut och sov i två timmar haha. Tantvila-deluxe!
På kvällen blev det mat från Phuun thai och lets dance. och min favorit vann såklart :) Anton är grym!

Idag vaknade jag av att vår katt var så jäääävla jobbig så till slut gav jag upp och nu sitter jag här. Tid för lite frulle kanske?

fredag 1 juni 2012

Sommarlov!

Nu har jag faktiskt lov! Även om det kommer innebära massa jobb! Vi har bara pytteyttelite kvar på projektplanen hahaha snart har vi hållt på med den i ett år. Vi borde vara världsbäst på detta, emma och jag!

Igår firade vi, några tjejer i klassen, med middag på Harrys. Alla ville visst ut och äta igår, så det blev tyvärr inte favoritstället. Men Harrys var lika mysigt :)

Blev en tur ut tillsammans med de andra i klassen, lite dans och karaeoke på fox and anchor. Vilken härlig klass jag går i! Så jag är faktiskt rätt blödig nu. Det är verkligen blandade känslor. Jag längtar så till mitt helsingborg, till min familj och mina fina, underbara vänner där. Men jag kommer sakna Karlskrona minst lika mycket. Varför ska det vara så långt emellan städerna? Och jag saknar Malin!!!!